Opskrift

Thailandsk salat med oksekød

Thailandsk salat med oksekød

Tilberedningstid: 10 minutter

Forberedelsestid: 15 minutter

Ingredienser

2 oksefileter, olie til stegning, 4 skalotteløg i tynde skiver, 1 bundt snittet forårsløg, 150 g bønnespirer, 200 g blancherede og afkølede slikærter eller ærter, ½ kinakål i strimler, 4 spsk. hakkede mynteblade, 4 spsk. hakket koriander. Dressing: 3 cm renset, pillet og revet frisk ingefær, 2-3 røde finthakkede chilifrugter uden kerner, 4 spsk. thailandsk fiskesovs, 4 spsk. limesaft, 2½ spsk. brun farin.

Tilberedning

Pensl oksefileterne med en smule olie. Grill dem ca. 8 minutter (medium) og vend dem en gang. Lad kødet hvile i 10 minutter og fjern herefter eventuelt overskydende fedt. Skær slikærterne i tynde strimler. Bland alle ingredienserne til dressingen. Anbring de resterende i en stor serveringsskål. Skær kødet i tynde skiver og tilsæt det sammen med krydderurterne. Hæld dressingen over og rør forsigtigt. Lad salaten trække 5 minutter inden servering.