Opskrift

Pizza med artiskokker, mozzarella og timian

Pizza med artiskokker, mozzarella og timian

Tilberedningstid: 15 minutter

Forberedelsestid: 20 minutter + hævning

Ingredienser

200 g hvedemel, ½ tsk. salt, ½ tsk. sukker, ½ tsk. tørgær eller 10 g gær, 1 dl varmt vand, 1 spsk. olivenolie (plus ekstra olie til drypning), 135 g grillede artiskokhjerter i olie, 150 g mozzarella i skiver, et par timiankviste, 2-3 skiver skinke eller parmaskinke (kan udelades).

Tilberedning

Sigt melet i en skål. Tilsæt salt, sukker og gær. Lav en fordybning i midten og tilsæt vand og olivenolie. Ælt til en dej. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret. Vend dejen ud på et meldrysset underlag og ælt i 8 minutter, indtil dejen er glat og elastisk. Anbring dejen i en skål smurt med en smule olie. Lad dejen hæve på et lunt sted i 1 time eller indtil den har opnået dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til maks. temperatur. Ælt dejen sammen. Ælt den et par minutter og rul den herefter ud til en cirkel. Anbring forsigtigt pizzaen på den varme bageplade. Anbring artiskokhjerter, mozzarellaskiver og timianblade på pizzaen. Dryp med olivenolie og bag den 10-15 minutter, indtil den er gylden og har fået bobler på overfladen. Læg eventuelt skinke på pizzaen, når den er færdigbagt.