Opskrift

Muffins med valmuefro og citronglasur

Muffins med valmuefro og citronglasur

Tilberedningstid: 25 minutter

Forberedelsestid: 10 minutter

Ingredienser

275 g hvedemel, 2 spsk. sigtet bagepulver, ½ tsk. natriumbikarbonat, ½ tsk. salt, 125 g strøsukker, 45 g valmuefrø, skal og saft fra 1 citron (ca. 0,5 dl), 2 dl mælk, 1 stort æg, 75 g smeltet smør. Citronglasur: 70 g sigtet flormelis, 1-1½ spsk. citronsaft, skal fra 1 citron.

Tilberedning

Forvarm ovnen til 200 °C. Anbring papirsforme i en muffinsform med plads til 12 muffins. Rør hvedemel, bagepulver, natriumbikarbonat, salt, sukker og valmuefrø sammen i en skål. Rør citronskallen i. Pisk citronsaft, mælk, æg og smeltet smør sammen i en anden skål, indtil massen er glat. Hæld de våde ingredienser i melblandingen og rør, indtil dejen er ensartet - rør ikke for lang tid. Hæld dejen i papirsformene ved hjælp af en ske. Bag muffinsene i 20-25 minutter, eller indtil der ikke hænger dej ved, når der stikkes en strikkepind eller en stegenål i muffinsen. Lad muffinsene afkøle 5 minutter i formen, inden de anbringes på en bagerist. Bland flormelis og citronsaft, indtil glasuren får en tynd konsistens. Hæld glasuren over muffinsene med en ske, mens muffinsene stadig er varme. Smager bedst samme dag.