Opskrift

Henkogte pærer med kanelcreme

Henkogte pærer med kanelcreme

Tilberedningstid: 25 minutter

Forberedelsestid: 15 minutter

Ingredienser

4 pærer, 1 flækket stang vanille, 150 g sukker, 2 strimler citronskal. Kanelcreme: 2½ dl mælk, 1½ dl fløde, 1/4 spsk. kanel, 3 æggeblommer, 40 g sukker.

Tilberedning

Hæld 1,5 l vand i en stor pande for at koge pærerne. Tilsæt sukker, en flækket vanillestang og citronskal. Lad karamelblandingen koge ved svag varme, indtil sukkeret er opløst. Skru herefter op for varmen. Lad karamelblandingen koge i 10 minutter. Skræl pærerne uden at fjerne stilken. Læg pærerne i karamelblandingen. Lad pærerne koge ved svag varme i 15-20 minutter eller indtil de føles bløde, når der prikkes i dem. Fjern panden fra kogepladen og lad pærerne afkøle i karamelblandingen. Forbered under tiden kanelcremen. Opvarm mælken og fløden i en gryde sammen med den anden halvdel af vanillestangen og kanel. Bring langsomt blandingen i kog. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Hæld den varme mælk og fløden over æggeblommerne og rør godt. Hæld blandingen tilbage i gryden og rør over svag/middelvarme, indtil cremen bliver så tyk, at den kan hænge fast bag på en ske (ca. 10 minutter). Servér pærerne sammen med cremen.