Opskrift

Blæksprutteringe med sød chilisauce

Blæksprutteringe med sød chilisauce

Tilberedningstid: 10 minutter

Forberedelsestid: 10 minutter

Ingredienser

1 kg renset og tørret blæksprutte (skåret i ringe; fangarmene skal ikke skæres i stykker), ½ spsk. havsalt, 1 spsk. sorte peberkorn, 1 tsk. Sichuan peberkorn (kan udelades), 100 g majsmel, vegetabilsk olie til stegning (ca. 1 liter). Til servering: citronsaft, 6 spsk. sød chilisauce.

Tilberedning

Stød salt og peberkorn i en morter. Hæld blandingen i en skål eller en lille pose. Tilsæt majsmelet. Tilsæt blæksprutteringene og rør forsigtigt for at dække dem med melblandingen. Opvarm olien på en stor pande eller i en wokgryde. Olien skal være så varm, at et stykke brød kan steges gyldent på blot 15 sekunder. Steg blæksprutteringene i mindre portioner i ca. 1 minut, eller indtil de er gyldne og gennemstegt. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og dryp dem eventuelt med citronsaft. Servér dem sammen med saucen.